Álláscentrum Kazáncsere,Szolgáltatás Kazáncsere Budapesten és vidéken, precízen 1 nap alatt

Kazáncsere Budapesten és vidéken, precízen 1 nap alatt

kazáncsere

Hogyan történik egy egyszerűsített kazáncsere?

Mi sem egyszerűbb ennél egy rutinos csapatnak, mint nekünk, akik több mint 10 éves szakmai múlttal rendelkezünk. Szakembereinknek minden szükséges végzettséggel rendelkeznek, fűtés szerelői,- csatorna szerelői,- villanyszerelői,- füstgáz méretezői,- épületgépész technikusi,- gáztervezői,- gázszerelői, végzettséggel és arcképes gázszerelői igazolvánnyal.
Ezek nélkül a végzettségek nélkül nem lehet elvégezni egy egyszerűsített kazáncserét, vagy tervköteles készülékcserét!

Kazáncsere 5 egyszerű lépésben.

Sokan azt hiszik, hogy egyszerűsített készülékcsere annyiból áll, hogy leveszem a régi kazánt és felteszem az újat.
Hogyha valaki ilyen ígérettel kecsegtet minket, és 1-200.000-Ft-ból ő meg tudja oldani, az egy hatalmas nagy átverés. Az a kazán nem fog kapni engedélyt, nem lesz lejelentve a műveknél, nem fog róla készülni EPH jegyzőkönyv, hő- és áramlástechnikai méretezés se, kéményseprői engedélyt se fog kapni és a helyi művek sem fog tudni a cseréről. Egy rutinos csapatnak, nem bonyolult feladat leszervezni és kivitelezni, de sokkal összetettebb, mint azt sokan gondolják.

1. Lépés: Megrendelés. Megkeresés után, megbeszélünk egy időpontot egy helyszíni felmérésre, ami ingyenes. Felmérés során mindent átnézünk, kondenzvíz elvezetését, hogy van-e legalább 30mA-es fírelé a rendszeren, a füstgáz hosszát a bélelést az új kondenzációs kazán típusát. Utána szintén ingyenes árajánlatot készítünk, melyet a munka nagyságától függően pár napon belül elküldünk e-mailen. Ajánlat elfogadása után, a megrendelővel és az összes szakággal, megszervezzük a kezdési időpontot.

2. Lépés: Kazáncsere. Reggeli órákban a gázszerelők érkeznek, a régi gázkazán bontásával kezdenek. A bekötő füstgázvezetéket is lebontják, az előre és visszatérő vezetékeket elvágják és megtisztítják. Ezután felkerül a falra az új kondenzációs kazán. Visszakötik a vezetékeket a kazánba, feltöltik a rendszert és az ő munkájuk itt be is fejeződött.

3. Lépés: Kéménybélelés. Megérkezik a kéményszerelő csapat, akik levegő és füstgáz oldalról bekötik a gázkészüléket a kéménybe. Szükség esetén tetőkibúvó ablakot raknak be, illetve kilépőt. Lambdaszondával ellenőrzik a füstgáz vezeték tömörségét, tesztméréseket végeznek és elindítják az engedélykérés folyamatát.

4. Lépés: Villanyszerelés. A villanyszerelő kolléga beköti az új kondenzációs készülékbe a termosztátot, összehangolja a kazánnal, a kazánt is beköti a hálózatba, valamint a vezetékeket a kazán aljánál összeköti EPH-ba, és erről méréseket, valamint jegyzőkönyvet készít.

5. Lépés: Garanciális beüzemelés, dokumentálás. Nyomás alatt a rendszer, minden tömör, megérkeznek a szakszervizes, beüzemelő kollégák, akik füstgáz és levegő arány mérést végeznek a kazánon, valamint elmondják a tulajnak, hogy hogyan működik a kazán, mit tud állítani rajta. Eközben jómagam is megérkezek a hivatalos dokumentumokkal, amit alá kell írnia a gázszerelőnek, a kivitelező cégnek, a kazán beüzemelőnek és a tulajdonosnak is. Ezekkel a dokumentumokkal és a többi jegyzőkönyvvel 3 napon belül megtörténik a kazáncseréről a lejelentés a helyi művek felé és készen is vagyunk.

Címkék:

Related Post