Archive for 2019-02-21

Ha segítségre van szükségünk az idegen nyelvű fordításban

Egyre többen kezdenek valamilyen vállalkozásba, és a még nagyobb sikerért bizony külföldi országokat is megcéloznak. Így sokkal nagyobb az esély arra, hogy sikeres nemzetközi vállalkozásunk lehet. Persze bizonyos esetekben nyelvi nehézségek lehetnek, hiszen nem beszélünk annyi nyelvet, de már egyre több segítséget kérhetünk, hogy tökéletes legyen a kommunikációnk. És ha hasonló helyzetben vagyunk egy nem hétköznapi nyelvvel, akkor például a hiteles török fordítás hatalmas segítség lehet a számunkra. Így egy szerződést is biztosan tökéletesen fogunk elkészíteni hibák nélkül. Hiszen a szerződéseknél nagyon is fontos, hogy mind a két fél számára érthető és pontos legyen minden megfogalmazás, illetve a feltételek. Ezért soha ne essünk kétségbe, ha egy olyan országból keresnek meg bennünket, aminek nem beszéljük tökéletesen a nyelvét. És meglátjuk, hogy ha jobban nyitunk a környező országok felé, akkor sokkal nagyobb lesz a bevételünk és a hírnevünk is.

A Focus Audit and Advisory Kft.-ről

A Focus Audit Kft. szakképzett könyvvizsgálói azért dolgoznak, hogy az Ön vállalkozása könnyebben és sikeresebben nézhessen szembe a kihívásokkal. A könyvvizsgálat során saját szakértőik segítségével Ön nagyobb bizonyosságot nyújthat a befektetők és a partnerek számára, valamint közvetlen tulajdonosi kontrollt gyakorolhat a vezetés felett. A megbízható könyvvezetés, a megfelelően összeállított beszámoló és pénzügyi kimutatások az Ön cégének hitelét emelik. A szakszerű könyvvizsgálat kulcs az Ön sikeréhez. A Focus Audit Kft. fontosnak tartja, hogy az Ön vállalkozásának beszámolója összhangban legyen a hatályos jogszabályokkal és standardokkal, ugyanakkor megbízható és pontos képet nyújtson a vállalkozásról. A tervezhetőség, a megbízhatóság, a minőség és a hitelesség elveit szem előtt tartva készítik el Önnek a szükséges dokumentációkat. Munkatársaik sok évet töltöttek BIG4 és vezető magyar könyvvizsgáló vállalatoknál. Számos egyéb terület mellett a termelő- és szolgáltató cégek, valamint az önkormányzati és a bankszektor működésével kapcsolatban is naprakész tudással rendelkeznek.

Influenza szezonban a legnagyobb segítség

A tél múlásával, ahogy egyre melegszik az idő, bizony a bacilusok is éledeznek, így elkezdődik az influenzaszezon. Persze senki sem szeretne egy hetet ágyban tölteni, és kiesni a munkából. Ezért érdemes lehet a megelőzésre nagy hangsúlyt fektetni, így időben kezdjük el felkészíteni az immunrendszerünket. Ehhez elengedhetetlen a változatos táplálkozás és persze a sok zöldség és gyümölcs. Persze érdemes lehet egyéb segítséget is igénybe venni, amitől sokkal egészségesebbek maradhatunk. Ezért a vitaminok bevitele nagyon fontos, hogy sokkal ellenállóbbak legyünk a vírusok és baktériumok ellen. Hiszen biztosan mindenki szívesebben szed vitamint, mint gyógyszereket és antibiotikumot. Persze egész évben érdemes kiegészítenünk a táplálkozásunkat vitaminokkal, mert sajnos étkezéssel nem biztos, hogy bevisszük a megfelelő mennyiséget. És persze rengeteg gyógytea is segíthet bennünket a megfázások kezelésében vagy a megelőzésében. Így ezzel az egyszerű módszerrel, rengeteget tehetünk magunkért és az egészségünkért.

Társasjátek

Konečne je dostupná aj  v slovenskom jazyku úspešná spoločenská hra pre dospelých Duel v láskaní. (http://www.duelvlaskani.sk )Z tejto úžasnej hry sa predalo po celom svete viac než 500 000 kusov.  Pripravte sa na láskanie v hravej forme zo zábavnými a pikantnými úlohami.  Priebeh hry je veľmi jednoduchý. Hráči na hernom pláne musia plniť čim ďalej postupujú horúcejšie, vzrušujúcejšie erotické úlohy. Hra je rozdelená do troch zón: zvádzanie, túžba a láskanie. S touto hrou máte zábavu zaručenú. A nielen to, môžete sa pripraviť na divoké šantenie s vašou polovičkou. Spestrite si váš intímny život s hrou Duel v láskaní.

(https://www.lovesexshop.sk/duel_v_laskani_spolocenska_hra_13690)

Ktorá nielen pobaví, ale pomôže vám sa navzájom lepšie spoznať. Vnesie do vášho vzťahu trochu horúcej a vášnivej romantiky.

Segítség a barkácsolásban

Sokan vannak, akik mindent maguknak szeretnek megcsinálni a házkörül, így a hétvégéket barkácsolással töltik. Persze ahhoz, hogy hatékonyan és pontosan tudjunk dolgozni, elengedhetetlenek a minőségi gépek is. Hiszen nélküle nem tudunk rendesen felfúrni egy polcot vagy újraépíteni a kerítést. Ezért igyekezzünk minőségi gépeket vásárolni, hogy a gyerekekkel is könnyedén megépíthessük télre a madáretetőt. És ha nem tudjuk mi is lenne ehhez a legjobb választás, akkor a Dewalt gépek biztosan nem fognak csalódást okozni. Így bárki megtalálhatja azokat a gépeket, amik a leginkább segítik a ház körüli feladatok elvégzésében. Hiszen a családi házak körül nagyon sok teendő van, a kertben és házon belül egyaránt. És kisebb dolgok miatt senki sem szeretne szerelőt hívni, ami bizony nagy költség is lehet. Ezért érdemes lehet már kis korban megtanítani a gyerekeket pár apró dologra, hogy később jobban boldoguljanak. Hiszen a hölgyek is sokkal jobban kedvelik azokat a férfiakat, akik minden feladatot eltudnak végezni a házkörül.

Nem csak a drága gyűrű lehet szép

Sokan úgy gondolják, hogy csak a drága dolgok lehetnek szépek, ezért az eljegyzésű gyűrűnél is a drágábbakat keresik. Pedig ez egyáltalán nem így van, ugyanis kisebb összegért is választhatunk tökéletes és szép gyűrűt. És a hölgyeket nem az foglalkoztatja, hogy minél drágább legyen, hanem sokkal inkább a jelentése számít, hogy valaki egy életet szeretne vele leélni. Persze mielőtt kiválasztanánk a tökéletes gyűrűt érdemes lehet alaposan körülnézni, mert a jegygyűrű árak eltérőek lehetnek. És higgyük el, hogy abban a pillanatban, amikor átadjuk kedvesünknek nem az fog számítani, hogy mennyit fizettünk érte, hanem az, amit valójában jelent az eljegyzési gyűrű. És mindegy hogy kicsi vagy nagy kő van benne, mert csak az számít, hogy teljes szívből adtuk és higgyük el, hogy a párunk nagyon boldog lesz. Ezért soha ne halogassuk amiatt a lánykérést, mert úgy gondoljuk, hogy csak akkor tesszük boldoggá a párunkat, ha drága gyűrűt vásárolunk neki, de nincs rá elegendő pénzünk.

Táskából soha nem lehet elég egy nőnek

Azt már biztosan minden férfi tudja, hogy a nők akkor érzik magukat a legjobban, ha teljesen elégedettek a külsejükkel és a megjelenésükkel. És bizony ezt különböző kiegészítőkkel és ékszerekkel tudják tökéletesíteni, így ékszerből és táskából soha nem elég egy nőnek. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak drága darabokat szeretnek választani, mert az a fontos, hogy passzoljon a személyiségükhöz és a ruhákhoz. És ha nagyobb választékot szeretnénk, akkor az interneten sokkal többet találhatunk. Így az olcsó táskák közül több darabot is kiválaszthatunk, hogy növeljük a gyűjteményünket. Hiszen minden alkalomra más méretű és színű táska illik, így fontos, hogy minden esetre legyen a szekrényben egy tökéletes darab. Persze ez a férfiaknak is hatalmas segítség lehet, hiszen egy szép táskának melyik nő ne örülne, így bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet. És azt minden esetben tartsuk szemelőt, hogy soha ne mondjuk egy hölgyeknek sem, hogy van már elég, ne vegyél több táskát.

El nem engedett exek

Ha a gyermeked használt mostanában vízfestéket, vagy emlékszel az általános iskolai rajzórákra, akkor tudod, hogy mi történik az ecsetmosó pohárral. Alkalomadtán ki kell öblítened, mert a színek keveredése által a folyadék fokozatosan szürkésbarnává válik. Ha tehát nem cseréled le a vizet, akkor egy idő után nem tudsz már vele szépen festeni. Egyszerűen elvesznek a tónusok és minden átitatódik a piszkos színnel…

Hogy jön ide ez a hasonlat?

Úgy, hogy az el nem engedett exek miatt pontosan ez történik a lelkeddel is! 

 

Évek alatt megfakul. Elveszíti a fényességét. Feszültté és neheztelővé válik…

Alábbhagyott a lelkesedésed. Magad sem érted, hogy miért, de nem tudsz már bizonyos helyzeteknek örülni. Érzelmileg hullámzol. Néha azon kapod magad, hogy úrrá lesz rajtad az unalom. Máskor inkább “izmozni” és bizonyítani akarsz, mintsem az életet hálásan fogadni. Évek alatt azután szépen, lassan kiégsz, rosszabb esetben elkezded a pénzedet orvosokra költeni… 

 

Ha azonban – folytatva a példát – tiszta vizet öntesz az ecsetmosó pohárba, úgy újból képessé válhatsz az élénk színekkel való alkotásra. Hasonló a metódus az exeiddel kapcsolatosan is. Pontosan erről szólna ez a blogbejegyzés – a tisztulásról!

 

Kinek írok most? Azoknak, akik nemrég vagy évekkel ezelőtt szakítottak. Lehet, hogy már új kapcsolatban élnek, de valahogyan még sincs békéjük. És azoknak, akik pedig nem gondoltak abba bele, hogy egy futókaland nemcsak a testről szól, hanem egyfajta érzelmi “közösségről” is.

Kezdjük az elején!

Gondolatban megköszönted-e már – külön-külön – az exeidnek, hogy beléptek az életedbe? 

Szinte hallom a válaszokat:

  • “Jaj, ezt szóba ne hozd!”
  • “Nincs mit megköszönni, csak a hibákat örökre lefelejteni.”
  • “Hosszú lenne a felsorolás!  Van időd?”
  • “Még mindig szerelmes vagyok az exembe! Visszavárom!”
  • “Szégyellem magam.”

 

Nos, van egy jó hírem. A Te igened is kellett a kapcsolathoz! A magad oldaláról van a történetben felelősséged! Arról nem is beszélve, hogy az egyesüléssel a “színeitek” is egy kicsit megkeveredhettek – mind Benned, mind a másikban. Szimbolikusan tehát lehet, hogy valamilyen “részedet” elhagytál, mást pedig összeszedtél… Mind pozitív, mind negatív értelemben…

 

Az exeid Rólad szólnak!

Felmerült-e már Benned, vajon mi a közös bennük? Nem a testsúlyra, a magasságra, a korra, a különleges pillanatokra vagy sajnálatos módon a bántásokra gondolok, hanem Rád! Felismerted-e azt az igazságot, hogy a kapcsolataidat önmagadból teremted? Rájöttél-e arra, hogy a hiedelmeiddel, az érzéseiddel és a hozzáállásoddal teret adsz a másiknak, vagy éppen azt veszed el tőle? Belátod-e, hogy a gondolataiddal, ahogyan a szavaiddal befolyásolod a társad viselkedését?

 

Hasznodra válhat az a gyakorlat, ha elképzeled az exeidet, mint egy bokrétát. Mit üzenne számodra ez a “virágcsokor”?

Például ráláthatsz arra, hogy mire tartod érdemesnek magad. Vagy, hogy hol tartasz az ön- és társszeretetben, esetleg a szüleidről való érzelmi leválásban…

 

Egy kapcsolat általában annyit tud befutni – a Te oldaladról megközelítve -, amennyit engedsz neki!

Bocsáss meg!

 

A megbocsátás kemény lelki munka! Nem egyszeri aktus, hanem bizony “hetvenszer hétszeri”, azaz egy folyamat. Nem a másikról szól, hanem elsősorban önmagad szeretetéről.

Arról, hogy a lelki békéd fontosabb, mint az elszenvedett igazságtalanságaid!

 

A neheztelés feloldásában segít, ha mindennap elkezdesz a másiknak jó dolgokat kívánni – hónapokon keresztül. Ha ráállsz a megbocsátás útjára, az imádkozás ugyancsak támogatni fog ebben, ahogyan az is, ha egy családterapeutával kibogozod az emberi kapcsolataidatÖnismereti csoportok mellett nekem a meditáció, a megértés, a tanulságok leszűrése, a szomatodráma és a hálaadás szintén sokat adott.

 

A megbocsátást párszor meg kell, hogy előzze a harag “megtanulása”. Olykor csupán szakember segítségén keresztül válik valaki képessé a dühéhez “kapcsolódni” és egyáltalán a megbékélés rögös önismereti útját végigjárni. Többen félnek a haragjuktól, mert így önmagukat olyan szerepben látnák, amit esetleg korábban még elképzelni sem mertek.

 

Otthoni használatra szeretettel ajánlom az El nem küldött levelek gyakorlatát. (Bántó kapcsolat lelki lezárásához pedig pszichológus felkeresését.)

Az életet élvezni kell, szeretni a mindennapokat és mindent, ami körülvesz minket, megtanulni elfogadni és hálásnak lenni érte, mert minden azért történik, hogy segítsen nekünk, még ha ez olykor elképzelhetetlen is. (Robert Lawson) 

 

A legnehezebb feladat persze önmagadnak megbocsátani. Erről részletesebben a Megbocsátom Neked, hogy megbántottál! című bejegyzésemben írtam. A lényege, hogy a múltbeli hibás döntésedet felidézed (1), őszintén megbánod (2), megbocsátod magadnak (3), majd elfogadod az akkori önmagadat (4). Azt a személyt, aki azt tudta tenni, amire képes volt – amire az akkori ereje és a bölcsessége engedte -, nem pedig azt, amire szüksége lett volna…

 

Nekem az előzőekben leírt “gyakorlat” rengeteget adott és ad most is. Számos előadásomban ezért kitérek rá. A megbocsátással különben egyes egyedül önmagadat szabadítod fel – a méreg alól. Ez azt jelenti, hogy lemondasz arról a “büntetéses” vágyról, ami eleinte a szívedben van. Miért is? Hogy végre elkezd a saját életedet “festeni”!

 

Az elengedés az elfogadással egyenlő.

 

Bárhonnan indulsz el az elengedés irányába, a vége az elfogadás lesz. Akárhogyan csűröd-csavarod, az exeknek helyük van a szívedben!

 

Mindenkit úgy lehet szeretned, ahogyan van! Direkt írtam “lehet”-et, nem pedig “kell”-et, mert a megbocsátás egy döntés. Mindez persze nem azt jelenti, hogy a kiengesztelődés által ezentúl az összes múltbeli szereplővel bájcsevegni fogsz! Ugyan! Továbbra is mondhatsz nemet, vállalhatod a véleményedet, szabhatsz határokat, képviselheted az érdekeidet (akár jogi úton) vagy éppen léphetsz át dolgokon és élheted szabadon az életed – áldozatszerep nélkül! Akkor tulajdonképpen mi fog változni? Az, hogy már nincs Benned sérelem miatti dominanciaigény, kisebbrendűség vagy éppen megmentéses attitűd, hanem csupán a “hagyás” és a szeretet. Csak ezután tudsz hathatósan a gyermekeidnek is a helytalálásban és az elfogadásban segíteni!

A múlt megtörtént és hagyd, hogy elmúljon!

 

A szabadságunk abban rejlik, hogy megtanuljuk magunkhoz ölelni azt, ami történt. A szabadság azt jelenti, hogy minden bátorságunkat összeszedve lebontjuk a börtön falait, egyik téglát a másik után. (Edith Eger) 

Közösen lehet csak gyógyulni!

Talán azt a legnehezebb elhinni, hogy ez igaz lehet. Márpedig vannak olyan személyek, akik talán csupán azért léptek be az életedbe, hogy valaki végre elfogadja őket… És ez a valaki pont Te lehetsz! A döntés Rajtad áll!

 

Kívánom, hogy egy nagyobb jó töltse be a szívedet, mint amekkora fájdalom ért!

 

 

Dr. Domján Mihály

 

 

https://drdomjan.blog.hu

https://www.instagram.com/dr.domjan

www.drdomjan.hu 

 

Ehhez a témához kapcsolódóan az alábbi bejegyzéseket ajánlom: