Archive for 2017-11-30

A káros anyagok hatása a szervezetünkre

Testünk folyamatosan változik, éppen ezért nekünk is tisztában kell lennünk azzal, hogy melyek azok a plusz dolgok, amiket tennünk kell az egészségünkért. Sokan nem is figyelnek oda az egyes jelekre, hiszen egy rohanó világban élünk, ennek következtében pedig igen komoly problémákkal kell szembe nézniük hosszabb távon. Sajnos rengeteg káros anyagot is beviszünk a szervezetünkbe, ekkor pedig a komoly mennyiségű raktározódás is problémákat okozhat, éppen ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy ezeket az értékeket csökkentsük. Ha biztosra szeretnénk menni, mindenképp vegyünk részt egy állapotfelmérés kapcsán felmerülő vizsgálaton, hiszen ennek köszönhetően pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen problémákkal kell szembe néznünk, vagy hogy éppen miért érezzük magunkat fáradékonyabbnak és miért annyira rossz a közérzetünk. Ha pedig megvan a probléma forrása, tegyünk meg mindent azért, hogy minél előbb megszűnjön, hiszen ennek köszönhetően élhetünk minőségi életet, amiben jól is érezzük magunkat.

Hogyan tartsuk tisztán a kanapét?

A nappaliban igen csak sokat tartózkodunk, hiszen a ház egyik központi része szokott lenni. Természetesen a helyszín hangulatát maximális szinten meghatározza az, hogy pontosan milyen bútorokat választunk bele, emellett pedig a kiegészítők is legalább ennyire fontosak. Természetesen több lehetőség is szóba jöhet, emellett pedig akár egyedi megoldásokat is választhatunk, a lényeg, hogy a lehető legjobban érezzük benne magunkat. Ehhez persze szorosan hozzá járul az is, hogy milyen mértékben tudunk tisztaságot és rendet tartani, de tény, hogy maga a kárpittisztítás igen sok mindenkinek problémát okoz. Atttól függően, hogy pontosan miből is van az adott bútor, kerül meghatározásra az is, hogy mivel tudjuk takarítani, arról már nem is beszélve, hogy nekünk is mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kisebb és a nagyobb foltok is teljes mértékben eltűnjenek. Ha pedig semmiképp sem jutunk egyről a kettőre, mindenképp bízzunk meg egy profi szakembert, aki megoldja a problémát és valóban tisztává varázsolja nekünk a kanapénkat.

Miért van szüksége minden cégnek weblapra?

A mai online világban ha valakinek szüksége van egy termékre, vagy éppen szolgáltatásra, azonnal az interneten kezdi meg a keresést. Éppen ezért fontos és elengedhetetlen, hogy vállalkozásunknak is legyen egy olyan netes felülete, ahol nem csak hirdetni tudjuk magunkat, sokkal inkább tájékoztatást tudunk nyújtani cégünkkel kapcsolatban, valamint pontos információkat tudunk felvonultatni azokról a szolgáltatásokról, amelyekkel segíteni tudunk az embereknek. A honlapkészítés során azonban számtalan írott és íratlan szabályt is be kell tartanunk, hiszen csakis annak köszönhetően lehetünk majd sikeresek, ha a portálunk folyamatosan és minőségi szinten működik. Természetesen nem kell mindenkinek érteni ehhez a szakmához, éppen ezért rengeteg minőségi cég közül választhatunk, ha mi magunk is szeretnénk készíttetni egy weblapot. Nem árt, ha van némi elképzelésünk azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnénk, valamint ha tudjuk, akkor vázoljunk fel azt is, hogy az adott portálnak mit is kell tudnia. Ha pedig web áruházat is szeretnénk, mindenképp minőségi termékekkel kell készülnünk, amelyek kapcsán minden fontos információt is meg kell osztani az online felületen történő vásárlás során.

Legyen a jóga az új szenvedélyed

Testi és lelki felfrissülésre vágysz? Legyen a jóga az új szenvedélyed! A Dharma Jógastúdió Budapesten, változatos jógaórákkal, tanfolyamokkal, és workshopokkal várja a kezdő és haladó jóga gyakorlókat. Órarendünkben különböző jógairányzatok, tematikus órák közül választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt:
– Hatha jóga: az ellentétes erők harmonizálására törekszik a test, szellem és lélek kiegyensúlyozása által. A hatha jóga ezért mindig a fizikai és mentális gyakorlatokat egybekötve törekszik a harmónia megteremtésére. Kezdőknek és haladóknak is egyaránt ajánlott.
– Vinyasa flow jóga: a hatha jógára épülő dinamikus irányzat, ahol a kitartott jógapózok statikusságát az ászanák légzéssel összehangolt egybekapcsolása váltja fel. Minden mozdulatot a be- és kilégzéshez köt. A mozdulatok intenzitása nő, és az ászanák folyamatos váltogatása mozgásban tartja a gyakorlókat.
– Astanga jóga: ez egy dinamikus jellegű óra, melyben a légzés és a precízen végrehajtott mozdulatok harmóniája alapozza meg az ászanák sorozatát. Az astanga órák gyakorlatsorozatai kötöttek, az órák összesen hat sorozatból állnak. Az órákat lendület, erő, intenzív koncentráció jellemzi. Célja a test és lélek megtisztítása.
– Iyengar jóga: a hatha jóga egyik módszere, B.K.S. Iyengar jógamester tanítására épül. Biztonságos és szisztematikus fejlődést biztosít egyéni javítással, különböző segédeszközök használatával az egyéni adottságokhoz alkalmazkodva. Fejleszti az erőnlétet, stabilitást, flexibilitást és a koncentrációt.
– Gerinctorna: a jóga és gyógytorna alapjait felhasználva a gerinc, hát és derék környéki esetleges fájdalmak megelőzésére és megszüntetésére irányul. Napjaink ülő és mozgásszegény életmódja nagyban hozzájárul a hát- és derékpanaszok korai kialakulásához, melyet egy, a hát izmaira koncentrált gyakorlatsor nagymértékben enyhíthet.
– BodyART: ez egy Yin-Yang elméleten alapuló, holisztikus edzésforma, melynek központjában az ember, mint test, lélek, szellem hármas egysége áll. Fő elemeit a jógából és a gyógytornából veszi. A hangsúly itt nem az egyes izomcsoportokon, hanem a test egészén van.
Keress minket jóga Budapesten az Oktogonnál!

Extra csokoládé, extra csomagolás

Szinte mindenki szereti a jó csokoládét. Érdemes azokat a fajtákat választani, melyek valódi alapanyagokkal, adalékok nélkül készülnek. Ezek a finomságok általában kézműves csokoládé műhelyekben készülnek. A DantoniChocolate weblapján előre összeállított csokoládé válogatásokat találsz, a felhasznált alapanyagok és ízek szerint. Választhatod a tiszta gyümölcspürékkel készült kézműves csokoládé bonbonválogatást vagy az intenzív gyümölcszselés variációkat is.

Ha a dióféléket kedveled jobban, akkor találsz marcipános, diómarcipános és pisztáciás változatokat is.

Nézz be hozzánk és válogass kedved szerint!

A kézműves csokoládé fényét tovább emeli az ízléses csomagolás. Akár bonbont, kandírozott gyümölcsöt, mandularopogóst vagy más finomságot választottál, igényesen becsomagolva küldjük el neked. Ha kedvet kapsz ahhoz, hogy saját magad vegyél részt a csomagolás kialakításában, akkor bátran vágj bele. Találsz néhány extra csokoládé csomagolás ötletet, mellyel különlegessé és egyedivé teheted a kiválasztott csokoládét.

Tegyél rá szalagot, egy romantikus masnit vagy színesítsd a csomagolást egy hagyományos viaszpecséttel, mely régi korok titokzatos világát idézi. Válaszd azt az extrák közül, amelyik a legjobban kifejez téged.