Archive for 2014-01-30

Az okuden tanfolyam régen és ma

okuden

A reikiben a második fokozatot okudennek (belső mélység) hívják, melyet a haladó szintet jelöli ebben a japán gyökerű kézrátételes gyógymódban. A második fokozat elérése a szigorú kövelemények miatt régen sokkal nehezebb volt régen, mint manapság. A tanítványnak bizonyítania kellett különböző készségeket, hogy megfelelően tudja alkalmazni a reikit. Ismernie kellett a byosen (a toxinok érzékelése) fogalmát és azt a gyakorlatban és képesnek kellett tudnia alkalmazni önmagán és másokon. Az okuden azaz a második szinthez elengedhetetlen volt, hogy napi szinten gyakorolja a meditáció és további feltétel volt az is, hogy az alapító útmutatásai szerint éljen. A régi időkben ugyanis a tanítványok együtt éltek a reiki mesterükkel, így szinte magukba szívva a tudást. Ehhez képest manapság a reiki 2-es tanfolyamok követelménye gyakran jelképes így pl. néhány hónap önálló gyakorlást vának el a hallagatóktól, de néhány irányzatban az is előfordul, hogy az első szintet követően azonnal is elsajátítható ez a kurzus. A második fokozat fő tananyaga a mentális kezelés, melyet a zenki (első ciklus) szakaszban tanítottak, illetve a másik fontos technika a távkezelés mely régen a kouki (második ciklus) tananyaga volt. Ezek a technikák manapság 1-2 nap alatt megtanulhatóak és alkalmazhatók. De a reiki 2. tanfolyam természetesen sokkal többről szól: a tematika rész a szimbólumok magyarázata és eredete, valamint a reiki misztikus tanításába is betekintést nyernek a hallgatók.

A pulzáló mágnes terápia előnyei

pulzáló mágnesterápia

A mai világban az alternatív gyógymódok egyre nagyobb teret hódítanak maguknak. Éppen ezért egyre kedveltebb a pulzáló mágnesterápia, hiszen egy teljes egészében természetes gyógymódról beszélünk, ezzel szemben hatása sok esetben erősebb, mint valamiféle gyógyszeré. Ugyanis Földünknek van egy természetes mágneses ereje, mely hat az emberekre. Azonban a nagy mértékű környezetszennyezés, valamint a nagyobbnál nagyobb gyárak megépítése igen sok negatív hatás generál bolygónkra. Többek között csökkenti annak mágneses erejét is. Ezt az eltűnt energiát pedig valahogy pótolnunk kell, hiszen szervezetünk úgy reagál erre a nagymértékű mágneses energia hiányra, hogy legyengül. Ez pedig azt eredményezi, hogy sokkal fáradékonyabbak leszünk, valamint az immunrendszerünk is sebezhetőbb lesz. Így a betegségek is sokkal hamarabb ledönthetnek minket a lábunkról. Amennyiben tehát ezeket a tüneteket tapasztaljuk, érdemes egy pulzáló mágnes terápián részt venni, hiszen így valóban alternatívan erősíthetjük meg immunrendszerünket, valamint elkerülhetjük a különféle gyógyszerek negatív mellékhatásait.

A méhpempő eredete

méhpempő

Amennyiben táplálék-kiegészítő szedésén gondolkodunk, érdemes természetes eredetű terméket választanunk. A méhpempő az egyik ilyen természetes táplálék-kiegészítő, összetételének köszönhetően jótékony hatással van az emberi szervezetre, az immunrendszerre. A méhpempőt már nagyon régen használják a gyógyítás területén, hiszen igen nagy mértékben találhatóak meg benne azok a természetes anyagok, amelyek hozzásegítik a beteget a felépüléshez. A méhpempő teljes egészében a természetben keletkezik a méheknek köszönhetően. Ezzel a különleges anyaggal etetik a méhek a méhkirálynőt. A királynő feladata a fajfenntartás, vagyis az utódok biztosítása. Ennek következtében minden nap igen nagy megterhelésnek van kitéve a szervezete. Erre pedig a legjobb gyógyír a méhpempő, amely nemcsak megerősíti a szervezetét, de segít neki abban is, hogy minél több utódot biztosíthasson a kaptár számára. Bizonyított tény, hogy a méhkirálynő csakis méhpempőt eszik egész életében, valamint az is, hogy sokkal tovább él, mint dolgozói.

A konyha megfelelő kialakítása

konyha

Amikor az otthonunkon munkálkodunk, vannak olyan lakrészek, melyek kialakítására megfelelő figyelmet kell fordítani. Az egyik ilyen a konyha. Mivel a lakásnak ez a része az, amelyet a legtöbbet használunk, valamint ahol a legtöbbet tartózkodunk, így minden esetben úgy kell kialakítani, hogy az mindenki számára megfelelő legyen. Nagyon fontos a konyhaszekrény kiválasztása során, hogy olyan kialakítású legyen, hogy elférjen benne minden konyhai eszköz kényelmesen. Ezen felül pedig csakis annyi helyet foglaljon el, amennyi pontosan ki van neki találva. Mivel a konyhában különféle gépek beépítésére is szükség van, így a villanyt, valamint a gázt is úgy kell kialakítani, hogy minden szükséges készüléket el tudjon látni árammal, valamint a sütőt gázzal. A mai bútoroknak köszönhetően az így keletkezett vezetékeket könnyedén el tudjuk rejteni. Amennyiben szükséges, gondoskodjunk plusz világításról, hiszen a konyha műveletekhez elengedhetetlen a megfelelő fény. A beépített spotok és led lámpák nagyon jól mutatnak amikor beköszönt az este.

A csempe a konyha fényét igen csak megemelheti

csempe

Az otthonunk kialakítása során minden esetben fontos kérdés a burkolat. A csempe kiválasztása egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen sok esetben akár több helyre is kell csempét választanunk. A konyhába minden esetben érdemes csempét rakni a padlóra mindenképp, bár manapság a parketta is egyre népszerűbb. A csempe előnye, hogy sokkal könnyebben tisztítható, valamint a strapabírósága is magasabb. Ezen felül a konyhabútor falára is csempét érdemes tenni, hiszen igen mutatós, valamint a kezelhetősége is sokkal egyszerűbb. Amennyiben valóban igényes konyhát szeretnénk, érdemes a falra és a padlóra azonos típusú csempét rakni, hiszen ezekben az esetekben igen nagy összhangot érhetünk el. Mára már a boltokban olyan csempét is választhatunk otthonunk részeként, amelyek különféle hatásúak, például terméskő mintásak, vagy éppen a fa erezeteit mintázzák. Ha pedig ezeket a különleges burkolatokat még meg is világítjuk, mondjuk led szalaggal, olyan luxus hatást kelthetünk, amelyet minden vendégünk meg dicsér majd.

Az aikido nem csak a testet, de a lelket is edzi

aikido

A harcművészetek esetében rengeteg lehetőségünk van, amennyiben ezt a sportot szeretnénk választani. Az egyik legkedveltebb az aikido, amely egy olyan harcművészet, amely nem csak a testet, de a lelket is edzi. Az aikido egy olyan küzdősport technika, amely hosszú éveken át alakult ki, rengeteg gyakorlás és koncentrálás eredménye. Az aikido mesterei azt vallják, hogy a harcművészet titka, hogy teljes mértékben összhangban legyünk az univerzummal, hiszen csakis ezekben az esetekben tudjuk lelkünket is edzésben tartani. Az aikido segít nekünk abban, hogy a szeretet segítségével legyőzzük a konfliktusokat, amelyek életünk során érnek minket. Az aikido elsajátításához nem elég csupán a tudás, rengeteg gyakorlás is szükséges. Amennyiben el szeretnénk sajátítani ezt a harcművészetet, érdemes rendszeresen edzésre járni, annak érdekében, hogy megismerjük a japán kultúra egyes részeit. Az edzéseken sosem ellenfelekkel küzdünk, hanem partnerekkel gyakorolunk, ami között azért igen nagy különbség van.

A Gorenje termékek igen kedveltek a Magyar piacon

gorenje

A háztartásban folyamatosan szükség van különféle kisgépekre. A gorenje gépek igen kedveltek ezen a területen, hiszen megbízhatóak. A márka már hosszú évek óta jelen van a piacon, nem csak kisgépeket gyártanak, hanem egyéb komoly készülékeket is. Ilyen például a hűtő, amiből létezik mélyhűtős változat és normál is, ezen felül nagyon jó minőségű mosógépeket is vásárolhatunk a gyártó cégtől. Mivel a márka igen széles körben ismert, így elég sokat adnak el belőle a magyar fogyasztói piacon. Amennyiben úgy döntünk, hogy gorenje termékeket vásárolunk, biztosan lehetünk abban, hogy minimum egy éves gyártói garanciát is kapunk. Amennyiben ez az idő letelik, esetlegesen ezen idő után hibásodik meg a készülékünk, érdemes felkeresnünk egy olyan szerelőt, aki kifejezetten erre a területre szakosodott. Amennyiben nincs ismerősünk, érdemes az interneten körbe nézni, hiszen igen rövid időn belül találhatunk olyan szakembert, aki könnyedén megoldhatja a problémánkat. Ha szükségessé válik, a szakember rövid időn belül házhoz is tud jönni, ami mosógépek és hűtőgépek esetében elengedhetetlen.

A költözést érdemes szakemberrel elvégeztetni

költöztetés

Amikor az ember új otthont választ, sok esetben szükség lehet segítségre. A költöztetés azokban az esetekben jöhet nagyon jól, amikor nincs arra lehetőségünk, hogy a nagyobb bútorokat elszállítsuk, vagy éppen az új lakás mondjuk egy magasabb emeleten található. Azonban minden esetben számolnunk kell azzal, hogy a plusz szolgáltatások plusz költségeket vonhatnak maguk után. A költözést azért érdemes szakemberre bízni, mivel a pakolás során sok esetben keletkezhetnek sérülések is a bútorokon. Amennyiben viszont gyakorlott szakemberek végzik el ezt a munkát, biztosak lehetünk abban, hogy ilyen probléma nem fog felmerülni. A szakemberek kifejezetten fel vannak készülve a nagyobb bútorok szállítására, amennyiben szükséges még a szétszedésére és az összerakására is. Így érdemes egy költöztető céget megbíznunk ezekkel a munkálatokkal, hiszen így rengeteg időt és energiát takaríthatunk meg, amely egy költözés során nagyon fontos, mivel a költözés minden mozzanatát előre meg kell tervezni a tökéletesen lezajló folyamat érdekében.

A szerelem általában akkor talál ránk, amikor nem keressük

randi

A párkeresés mindenki életében kitűntetett figyelmet érdemel. A randi és a randizás szintén, így egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és hogyan bonyolítunk egy előre lebeszélt találkát. Azokban az esetekben, amikor kétségbe esetten keressük az igazit, sok esetben előfordulhat, hogy nem talál ránk, vagy éppen el megyünk mellette. Ezért érdemesebb inkább önmagunkra koncentrálni, hiszen ezekben az esetekben sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy megtalál minket az igazi. Amikor görcsösen akarunk valamit, sok esetben kivetkőzhetünk magunkból, esetlegesen teljesen megváltozhat az életszemléletünk is. Amikor tehát lazán vesszük a dolgokat, valamint az élet egyéb szépségeire koncentrálunk, valószínűleg a környezetünk is észre fogja venni a változást, azok akik eddig nem figyeltek ránk, ezek után sokkal jobban fognak. Amikor pedig ránk talál a szerelem, minden esetben vegyük észre, hiszen csakis akkor lehet felhőtlen a boldogságunk, amennyiben befogadjuk azt. Ezek mellett persze a kapcsolatban való életünkre is nagyon oda kell figyelnünk, hogy minden rendben haladjon.

A megfelelő szigetelés csökkentheti a gázszámlánkat

hőszigetelés

Egy építkezés során rengeteg momentumra figyelnie kell az építtetőnek. Többek között ide tartozik a hőszigetelés is. Amennyiben egy családi ház építésében vagyunk benne, minden esetben legyünk azzal tisztában, hogy néhány esetben többlet költséget kell fizetni annak érdekében, hogy ez az egyszeri befektetés egy rövid időn belül megtérüljön. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a ház szigetelése tökéletes, valamint megfelelően alapos, biztosak lehetünk benne, hogy sokkal alacsonyabb fűtés számlával kell számolnunk, mint egy régebbi típusú, leszigeteletlen ház esetében. A szigetelés igen is nagyon fontos, hiszen a ház alapjához hozzá tartozik a kivitelezése. Amennyiben viszont régi fajta családi házat vásárolunk, abban az esetben is van lehetőségünk ezen munka elvégzésére utólagosan. Ebben az esetben is fontos, hogy a felújítási munkálatokat egy szakember végezze, annak érdekében, hogy minden tökéletesen készüljön el. Hiszen csakis tökéletes eredményt követően lesz nagyobb mennyiségű költség csökkenés a fűtés számlában.