Archive for 2013-10-31

A befektetési arany ÁFA kötelessége

befektetési arany

A pénz nagyon fontos érték. A befektetési arany egy olyan eszköz, amelynek köszönhetően vagyonunkat valamilyen szinten értékarányban tudjuk tartani. A befektetési arany egy olyan termék, amelynek fogalmát az Európai Unió alkotta meg. Ez alapján a befektetési arany minimum 99,5% feletti tisztasággal rendelkezik. Ezek általában tömbben, vagy rúdban kerülnek a forgalomba és ÁFA mentesen forgalmazhatóak. Mivel Magyarország is az Unió tagja, így országon határain belül is ezek a törvények az érvényesek. Ezzel szemben az aranyból készült ékszereket terheli a mindenkori ÁFA. Ezen felül léteznek arany érmék is, melyek szintén ilyen magas tisztasággal rendelkeznek, de ezek általában az állam tulajdonát képezik. A piacon lévő arany rudak tisztasága általában 99,99%. Ezek általában úgynevezett Krugerrand 22 karátos aranyból készültek, amely 91,66% tisztasággal rendelkeznek. Nagyon fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben sem kell adót fizetni a termékek után a mai törvények értelmében. Ezzel szemben az 1800-as évek ezelőtt készített aranytömböket terheli adó.

A gyepszőnyeg előnyei

minőségi gyepszőnyeg

Aki a minőségi gyepszőnyeg mellett dönt, az nem kevesebbet vásárol magának, mint rengeteg örömöt és esztétikát, ami minden nap ott lesz a kertjébe, ráadásul azonnal.

Nagyon magas ár-érték arány

A gyepszőnyeg egy olyan minőségű kész gyep, amelynek nincsen a továbbiakban szüksége fejlődési állapotokon végigmenni ahhoz, hogy a legmagasabb esztétikai értékét érje el. Ez készen van! Mindösszesen a legyökeresedési időt kell kivárni ahhoz, hogy használatba vehessük. Ezért a gyepszőnyegre nem kell már további munkát, időt, pénzt áldozzunk, hogy tovább fejlődjön, vagy magas esztétikai értéke legyen. Aki nem tudja, hogy mekkora fáradságos munkával, gyeptrágyázással, utánvetéssel, gyomlálással járhat a magról vetett fű felhozatala a gyepszőnyeg minőségéig, annak tűnik a gyepszőnyeg ára magasnak. Ez valójában csak kezdetben magas, és nem jár kockázattal sem, hogy mennyire lesz sikeres. A gyepszőnyegezés azonnali full minőséget nyújt!

Csúcsminőség azonnal

A minőségi gyepszőnyeg nevelési ideje tizennyolc hónapig tart, és professzionális körülmények között neveli szakemberek az úgynevezett fűiskolákban. Csúcsminőségű fűmagok keverékéből és speciális eljárásokkal készül a gyepszőnyeg, amíg teljesen egyenletes, sűrű, összefüggő, zöld szőnyeggé nem válik. Így amikor a kertbe eljut, akkor toppon van, ezáltal a rizikó nulla. Pontosan ezekre a feltételekre lenne szüksége bárkinek is arra, hogy a hagyományos vetési eljárással ilyen minőségű gyepet neveljen. Ön képes lenne erre? Mert bizony még a képesített kertészek közül is csak az erre szakosodottak tudnak ilyet!

Gyors élvezhetőség

A gyepszőnyeg egyik vitathatatlan előnye az, hogy szinte azonnal használható, és még egy nagyobb kertben is leteríthető 1-2 nap alatt. Ezért az esztétikai élmény azonnal megvan. Nincs szükség, hogy alsóhangon egy évet várjon arra, hogy összefüggő gyep legyen a kertjébe. Néhány hét eltelte után, már korlátlanul használhatja is.

Fogadjon el tőlem egy tanácsot! Semmilyen körülmények között se telepítsen hazánkban gyepszőnyeget vagy vessen füvet, vagy hozzon létre gyepet bármely más füvesítési technológiával abban az esetben, ha nem áll rendelkezésre automata öntözőrendszer. A legtöbb kertépítő szakember nem is vállalja el másképpen a munkát.

A fővárosi ingatlanpiac legdrágább területei

ingatlan

A fővárosi ingatlanpiacon többé-kevésbé ugyanazok a folyamatok zajlottak, illetve zajlanak, amelyek az országos trendeket is meghatározzák. A budapesti ingatlanok szegmensében mind az adásvételek száma, mind az ingatlanárak stagnálásra utalnak. Országos szinten ugyanakkor folytatódni látszik az ingatlanárak lassú, de biztos csökkenése.

Ha a legnagyobb ingatlan franchise-ok által mostanában közzétett adatokat nézzük, látható hogy továbbra is a panellakások piacán a legnagyobb a nyüzsgés. A legfrissebb jelentések szerint Dél-Buda területén lehet a legjobb áron túladni panellakásokon, a 195 ezer forintos átlagár önmagáért beszél.

A hagyományos panel lakáspiacon Észak-Buda a második helyre szorult, a téglaépítésű lakások terén viszont éllovas: itt kelnek el a legdrágábban a téglalakások. A Duna House felmérése szerint az átlagos négyzetméterenkénti ár eléri a 314 ezer forintot.

Érdekes jelenség, hogy a budapesti ingatlanok esetében is egyre nő az átlagos alapterület, ugyanez a tendencia az országos statisztikákból is kiolvasható. A fővárosban az elmúlt 18 hónap során 55-56 négyzetméterről 62 négyzetméterre nőtt az átlagos értékesített lakásméret.

A munkahelyi stressz kiváltója sok féle probléma lehet

stresszkezelés

Az életünk során folyamatosan léphetnek fel olyan problémák, melyek kezelése nagyon fontos. Ezen felül kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a mindennapi stresszkezelésre is, hiszen ez a probléma manapság rohanó világunkban folyamatosan jelen van. Egyáltalán nem mindegy, hogy például a munkahelyi stresszt milyen formában és milyen intenzitással kezeljük. Léteznek olyan munkáltatók, akik számára kifejezetten fontos, hogy minden alkalmazottjuk megfelelően teljesítsen, ehhez pedig elengedhetetlen a folyamatos lelki béke és harmónia. Mivel a munka során különféle váratlan helyzetet kell megoldani, így sokakban stresszes érzést vált ki, hogy folyamatosan teljesíteni kell, hogy minden esetben meg kell felelni az elvárásoknak. Amennyiben úgy érezzük, hogy ezen a téren bármiféle problémánk van, nyugodt szívvel keressük fel a vezetőséget, hiszen az ő feladatuk, ezen felmerülő problémák megoldása. Amennyiben úgy érezzük, hogy mi szeretnénk szakembert választani, ne habozzunk, hiszen ez a probléma fel is emészthet minket.

Az egyedi naptárak nagyon kedvelt ajándéknak számítanak

naptár készítés

A mai világban egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az emberek az egyedi ajándékokra. A naptár készítés aranykorát éli, hiszen egyre kedveltebb ajándéknak számít, főleg karácsony tájékán. A szemfüles családtagok egész évben gyűjtik a jobbnál jobb képeket, hogy a későbbiekben igazán egyedi ajándékkal lephessék meg családtagjaikat. A fényképes naptár tökéletes ajándék lehet akár a nagymamának, akár az anyukáknak, vagy egy barátnőnek. Mivel minden egyes oldal egyedi fényképekkel van ellátva, így mindenkinek kellemes emlékek jutnak eszébe, amikor rápillant egy-egy hónapra. Az egyedileg gyártott naptárak lehetnek falra akaszthatóak, de akár még asztaliak is. Manapság már rengeteg grafika közül választhatunk, így amellett hogy az ajándék megtartja hasznosságát, igazán szép dísze lehet otthonunknak. Ha nincs időnk arra, hogy befáradjunk egy grafikai stúdióba, akár az interneten is megrendelhetjük a naptárakat, arról már nem is beszélve, hogy lehetőségünk nyílik magunknak megszerkeszteni, így a végeredmény biztosan tökéletes lesz. A házhozszállítás pedig igazán kényelmessé teszi ezt a vásárlási formát.