Álláscentrum Algaölő,Szolgáltatás Természetes algaölők a szép és egészséges kerti tavakért

Természetes algaölők a szép és egészséges kerti tavakért

algaölő

Az alga számít a kerti tavak egyik legnagyobb ellenségének,

hiszen nem csupán a tó látványát képesek tönkre tenni, hanem a vízben található élőlények életkörülményeit is negatív irányba befolyásolják, sőt, akár mérgezőek is lehetnek.

Ezért is fontos, hogy valamilyen természetes algaölő segítségével tegyünk ellene.

Erre számos módszer létezik; kínálatunk egyik legnépszerűbb darabjainak számítanak a teljes mértékben vegyszermentes, kizárólag biológiai összetevőkből álló készítmények. Ezek a magas minőségű szerek nem csupán eltávolítják az algákat, de hosszú időn keresztül tartó védelmet (ez akár három hónapot is jelenthet) is nyújtanak ellenük.

A lebegő algák színezik zöldre a tó felszínét, míg a fonal algák gyakran megtapadnak a tó medrének oldalán vagy a köveken, és csúszósságuk miatt eltávolításuk sem könnyű. Jellemzően a különböző fajtájú algák ellen eltérő megoldásokat szokás alkalmazni, azonban vannak olyan szerek is, amik hatásosak bármilyen típusú alga esetén.

Bár az elszaporodott algák kétségkívül károsak, mindenképpen törekedni kell arra, hogy ne irtsuk ki őket teljesen, hiszen pozitív hatásuk is van a kerti tavakra, például eltüntetik a felesleges tápanyagot, valamint oxigént termelnek a víz alatti növények részére.

Fontos észben tartani, hogy az elpusztult, megbarnult algát el is kell távolítani a vízből, hogy ne legyen bomlásnak induló tápanyag a tóban.

A természetes, biológiai algaölőink bár rendkívül hatékonyak, hatásukat csak ellenőrzött vízzel (csapvíz) feltöltött tavakban tudják kifejteni, mivel ellenőrizetlen, kútvízzel feltöltött tavakban nem biztos, hogy megfelelően fejtik ki a hatásukat az algairtó szerek. Ennek oka, hogy az algairtó, illetve algagátló szerek, valamint készülékek kizárólag az ideális PH, KH, GH és Fe értékekkel rendelkező vízben történő használatra lettek kifejlesztve. Igen fontos a víztömeg méretéhez igazodó adagolás, illetve mivel bizonyos algamentesítők oxigént vonnak ki a vízből, ajánlott a mesterséges oxigénbevitel vagy vízforgatás alkalmazása.

Amennyiben bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel, vagy a kerti tavakkal kapcsolatban, forduljon bizalommal szakértő munkatársainkhoz, akik készséggel válaszolnak!

Related Post