Álláscentrum Egyéb kategória Műanyag ablakok RAL beépítése

Műanyag ablakok RAL beépítése

műanyag ablak

Házak egyik legfontosabb szigeteleő eleme a műanyag ablak, viszont legalább olyan fontos az ablakok megfelelő beépítésé is.

A műanyag ablakok beépítésének két lehetséges módja van:

  1. Itthon a hagyományos beépítés, ahol kizárólag pur habbal fujják körbe az ablakot és kész. – Csak kezdetben megfelelő a beépítés hőszigetelése. – Purhab csak száraz állapotban jó hőszigetelő. Viszont van két rossz tulajdonsága a párát és a nedvességet úgy szívja magába mint egy szivacs, viszont mégsem rugalmas, így nem tudja a tágulásokat lekövetni és megrepedhet.
  2. Nyugaton előírt RAL beépítés, ahol egy nagy tágulású gumi tömítőt használnak, ami a hőtágulásból eredő mozgásokat is képes lekövetni és ezt belső oldalról kifelé páraáteresztő fóliával, külső oldalról párazáró fóliával le kell zárni. Ezzel a megoldással 30-50 év elteltével is tökéletes lesz a hőszigetelésünk.

Házunk hőszigetelése nagyon fontos napjainkban, rezsiköltség jelentős részét a téli fűtésszámla teszi ki. Takarékoskodjon Ön is Otthonában a megfelelő ablak beépítéssel és a ház külső szigetelésével!

Related Post