Álláscentrum Egyéb kategória Motivációs levél

Motivációs levél

Motivációs levél

A motivációs levél már sok esetben szerves része az önéletrajznak és a cégek nagy része kéri is jelentkezéskor. Ennek során a pályázó egy kevésbé sablonos módon tudja magát megismertetni a munkáltatóval illetőleg meggyőzni, hogy a pozíció betöltésére ő a legmegfelelőbb jelölt.

Vannak bizonyos „kötelező” részek, melyek jó ha tartalmaz levelünk, melyek a következők: Miért jelentkezem? Miért érdemes engem választaniuk? Zárás, melyben elérhetőségeimet megadom.

Kicsit részletesebben is nézzük meg ezeket a pontokat:

Miért jelentkezem?
Amikor megpályázunk egy pozíciót feltétlenül írjuk meg miért is jelentkezünk.
Hivatkozzunk arra, hogy a meghirdetett munkát hol is találtuk, pl.: internet, újság stb. Illetve javasolt az időpontot, továbbá ha rendelkezik referencia számmal ezen adatokat is feltüntetni. Előfordulhat, hogy egy cég egyszerre több pozíciót is meghirdet, így nagy segítséget nyújtunk a HR-esnek, ha világossá tesszük számára, hogy mely munkára is jelentkeztünk.

Ahogy az élet többi területén, itt is számít és fontos a személyes kapcsolat, ennek okán ha van rá lehetőségünk, akkor érdemes konkrét személy számára címeznünk bemutatkozásunkat, amellyel akár már az első jó pontot meg is szerezhetjük.

Miért érdemes engem választaniuk?

A jelentkezésünk sikere múlhat azon, hogy mennyire sikerül ezen a ponton mély benyomást tennünk a jelentkezésünket elbíráló személyre. Fontos kiemelnünk a szakmai tapasztalatainkat, sikereinket, részletesen taglalhatjuk, hogy melyek azok a területek, amikben igazán járatosak vagyunk. Természetesen kerülni kell a túlzott önbizalom látszatát, de határozott tudást kell sugalljon bemutatkozásunk.

Zárásként az elérhetőségeink megadásán túl, érdemes udvarias módon kérni valamilyen visszajelzést, illetve esetlegesen felajánlani egy személyes találkozót, amely során egy részletesebb bemutatkozást tehetünk meg.

Related Post

Betegen a munkábanBetegen a munkában

A dolgozó emberek többsége arra törekszik, hogy megőrizze egészségét, hogy nehogy betegállományba kényszerüljön, mert akkor veszélybe kerülhet a munkahelye. Egy tartósabb egészségügyi probléma miatt, ha kiesik a munkából hosszú időre,