Álláscentrum Egyéb kategória Milyen váltózárat szereltessek az autómba?

Milyen váltózárat szereltessek az autómba?

váltózár

Egyre többször olvashatunk különböző weboldalakon arról, hogy mennyi előnye van egy váltózárnak. Sokak szerint ez egy ésszerű keretek között elérhető maximális védelmi megoldás, mások szerint egy Pajzs-rendszer a tökéletes védelem. Tekintsük át, milyen váltózárakból tudunk válogatni félszázer forintos költségkeretből.

Diamond-Lock

Forradalmian új változata a „comfort-lock”. A kulcsot 180-360 fokban kell forgatni, ugyanúgy zárásnál, mint nyitásnál, ennek mértékét pedig mindig az adott autó típusa adja. A zár maximum1-1,5cm-re lóghat ki a boxból, tehát sem funkcionálisan, sem pedig esztétikailag semmilyen zavaró jellege nincsen. Ennél a típusnál semmit nem kell fúrni, hiszen autó-specifikusan alakították a zárszerkezeteket, minden rész a gyári csavarpontokhoz illeszkedik.

A gyártó 5 év garanciát ad váltózárjaira. Tartozékként két kulcs jár és egy kódkártya.

 

Bear-lock

A cég kétféle zárat gyárt. Az egyik a hagyományosnak mondható stiftes konstrukció, míg a másik egy újabb fejlesztés, a „press & lock”.  Ez a váltózár-típus is külön fúrások nélkül beszerelhető, hiszen a gyári csavarpontokra illeszthetően tervezték. Régebbi gépjárműtípusokba a hagyományosat, míg az újabbakba a „press & lock” változatot ajánljuk.

Az új fejlesztés is több változatban kapható. Létezik hagyományos betétfejes megoldás (ez még valamivel összetettebb feladatsort kíván meg), illetve olyan verzió is, melyen csupán el kell fordítani a betétfejet egynegyednyit és kulcsot nem is kell használni, csak nyitáskor.

A Bear-Lock váltózár tökéletes biztonságot nyújt az autó tolvajok ellen. A gyártó 5 év teljes körű garanciát vállal termékeire.

Construct

A Construct váltózár mindhárom márka közül a leguniverzálisabb, hiszen lényegében mindenfajta személy- és haszongépjárműbe könnyedén beszerelhető. Működtetni is rendkívül egyszerű: a 180 fokos kulcsforgatáson kívül nincs teendő. Ez igaz zárásra és nyitásra egyaránt. Sem az autó belső terének összhangját, sem az egyéb eszközök működését nem zavarja.

 

Miután beszereltük, a másik két márkához hasonlóan a Construct váltózár sem bontható.

A benne található zárbetétet hivatalosan a páncélszekrények biztonsági kategóriájába sorolják.

A különleges, mozgó betéttel szerelt kulcs végeredményben lehetetlenné teszi a kulcsmásolást, így még attól sem kell tartania, hogy valaki efféle megoldással trükközhet.

További információt és konkrét megrendelési lehetőséget a valtozarak.hu-n találunk.

Related Post