Álláscentrum Használtruha vásárlás Légy környezettudatos a divatban is!

Légy környezettudatos a divatban is!

Használtruha

Talán a legtöbben nem is tudják, de a ruhaipar elképesztő mértékben rombolja a környezetünket. Sokatmondó tény, hogy csupán a hírhedt olajipar számít környezetszennyezőbbnek nála.

Ez nem is csoda, hiszen az új ruhák gyártása során rengeteg széndioxid kerül a levegőbe, nagyon sok vegyszer jut a környezetbe, ráadásul hatalmas mennyiségű vizet használnak fel, amiből egyre több helyen már a lakossági felhasználásra sincsen elegendő.

Mindezek mellett a kidobott ruhák főleg szeméttelepeken vagy szemétégetőkben végzik, ami további környezetszennyezéssel jár.

Azonban mindezek ellen te is tehetsz; könnyedén csökkentheted az ökológiai lábnyomod például úgy, hogy a rengeteg, többségében nem is hordott ruha vásárlása helyett inkább kevesebb, de minőségibb ruha beszerzésére törekszel.

Életképes és környezetbarát megoldás lehet a használt ruhák vásárlása is.

A használt ruhák vásárlása kezdetben inkább csak szükségből jött divatba, méghozzá a 2008-as gazdasági válság után.

Ezt követően azonban nem a spórolás miatt maradt népszerű, hanem sokan megszerették a turkálókba való járást; számos ember számára valóságos hobbivá vált, hogy minél egyedibb és csinosabb ruhát találjon, nem mellékesen az eredeti árának töredékéért.

A használt ruhák jellemzően hatalmas bálákban, kamionnal érkeznek Magyarországra. A kamionok a leggyakrabban Németországból, Hollandiából, Angliából, Svájcból vagy Ausztriából érkeznek, viszont a ruhák szétválogatása már Magyarországon történik.

Csomagolás után kerülnek a kis- és nagykereskedőkhöz.
Ilyen használtruha nagykereskedés például a Ráckeresztúron található Bemo-Textil is, ahol több kategóriába válogatjuk a hozzánk érkező árut.A kínálat csúcsát képezi a krém kategória. Ide a divatos, gyakran márkás, új vagy alig használt ruhák tartoznak.

A még divatos és jó állapotú, de kisebb hibával rendelkező darabok képezik az első osztályt. A másodosztályú ruhák már viseltesebbek, míg a harmadosztályú termékek már nagyobb hibával rendelkeznek, és általában exportra szánjuk őket.

Second hand clothing wholesale üzletünk a ruházati cikkek mellett lakástextileket, cipőket, táskákat és egyéb kiegészítőket is kínál.