Álláscentrum Egyéb kategória Kiknek való a C programozás oktatás?

Kiknek való a C programozás oktatás?

Kiknek való a C programozás oktatás?

A C kétségkívül az egyik legrégibb és legtöbbet használt programnyelv, amit 1969 és 1973 között Dennis Richie, a közismert amerikai számítógép tudós fejlesztett ki. Amikor valaki programozást szeretne tanulni, akkor először is azt kell eldöntenie, hogy melyik programnyelvet választja, hiszen kellő szorgalommal többek között a Pascal, a Python, a Visual C ++ és a Java is elsajátítható.

Érettségizőknek

A C programozás oktatás ideális választás azoknak a fiataloknak, akik emelt szintű informatika érettségire készülnek. Ilyenkor persze a szülőknek, tanároknak érdemes tudatosítaniuk a középiskolásokban a döntés súlyát, hiszen egy széles körben használt programnyelvnek az egyetemen, illetve később a munkahelyen is nagy hasznát tudják venni. Fontos tehát, hogy ne csak a sikeres érettségi lebegjen a szemük előtt, hanem annál jóval messzebbre tekintsenek, amikor meghozzák a döntésüket.

Egyetemistáknak

A legtöbb műszaki egyetemen van informatika oktatás, ahol általában a C vagy a Java programnyelveket tanítják, de az is előfordulhat, hogy mindkettő elsajátítását kötelezővé teszik a hallgatók számára. Ha valakinek esetleg nehezebben megy a tanulás, vagy az átlagosnál jobb eredményt szeretne elérni a vizsgákon, akkor számukra is eredményes lehet a C programozás oktatás.

Pályakezdőknek

Az egyetemről kikerülve sokan nehéz helyzetbe kerülnek, amikor a megfelelő állás után kutatnak, hiszen a legtöbb munkahelyen, ahol informatikust keresnek, alapkövetelmény a C programnyelv haladó szintű ismerete. Ha a főiskolán, egyetemen csak az alapokat tanítják a tanárok, és nem ásnak mélyebbre a tananyagban, akkor a pályakezdőknek nem sok esélyük van a munkaerőpiacon. Az oktatáson való részvétel tehát ebben az esetben is nagyon hasznos lehet.


Related Post