Álláscentrum Cimkenyomtató,Szolgáltatás Időmegtakarítás címkenyomtató segítségével

Időmegtakarítás címkenyomtató segítségével

cimkenyomtató

A címkenyomtatók tekercses öntapadós etikett címke nyomtatására szolgálnak. A címkézési feladatok erre szolgáló gépek segítségével hatékonyan elláthatóak, hiszen a címkenyomtatók akár napi több ezer címkét is képesek előállítani.

A smartindy.hu a legjobb minőségű címkenyomtató gépeket szolgáltatja az egyszerűbb fajtáktól a komplexebb, nagy teljesítményű gépekig. Most megnézzük, hogyan képesek ezek a masinák akár folyamatosan működni, meggyorsítva ezzel a folyamatokat!

A címkenyomtató felhasználási területei

A címkék nyomtatása történhet papírra, textilre, thermo felületre. A címkék ebből következően számos felszínre kerülhetnek: különböző termékekre, zöldség- vagy gyümölcsládákra, raklapokra, fákra a faiskolákban, belépőjegyekre, különböző iratokra, dokumentumokra az irodákban, laboratóriumi mintákra az egészségügyi szolgáltatók körében. De a rendezvényekre szóló belépőjegyeken és a gyártósoron is felfedezhetünk címkéket.

Egy címkenyomtató lehet asztali vagy pedig hordozható attól függően, hogy a felhasználási területén melyik használata kézenfekvőbb. A kiválasztásnál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora méretű címkéket szeretnénk nyomtatni, ahogy azt is, hogy napi hány címkére van szükségünk. A terheléshez igazodóan kell megválasztani a készülék teljesítményét. A kis kapacitású, egyszerű vonalkódnyomtatók napi pár 100 vagy 1000 címkét képesek kinyomtatni, míg a komolyabbak akár napi 5000-ret is. A leginkább terhelhető masinák pedig akár napi több, mint 5000 etikettet is képesek a felületre vetni.

A felbontás és az alkalmazott eljárás jelentősége

Időmegtakarítás függvényében a legfontosabb a címkenyomtató terhelhetősége, ugyanakkor az is fontos, hogy milyen működési elven fut. Léteznek direkt-termál nyomtatók, amelyek csupán pár hónapig használható, egyszerű készülékek a hagyományos címkék kinyomtatására. A termál-transzfer nyomtatásra alkalmas készülékek olyan címkéket is elő tudnak állítani, amelyek bírják például az időjárási szélsőségek vagy a vegyszerek hatásait is, így az így előállított matricák jóval időtállóbbak.

A nyomtatófejek felbontása 200-600 dpi-ig terjedhet, a 200-as bőven elegendő egy átlagos címke kinyomtatására. De ha részletesebb ábrákat vagy nagyobb betűméretet kell kinyomtatni, nagyobb felbontású készülékre lesz szükség.

A címkenyomtatás gyorsaságát befolyásolja az is, hogy milyen módon csatlakoztatható a vonalkódnyomtató a számítógéphez, telefonhoz, tablethez. Vannak vezeték nélküli típusok, ezek Bluetooth-szal vagy WiFi segítségével működnek, de léteznek vezetékes, USB-vel, LAN-kábellel vagy NFC-vel csatlakoztatható berendezések is.

Még a legegyszerűbb címkenyomtató is nagyban meggyorsítja a címkék előállítását. Az asztali gépek mellett a nagy teljesítményű, ipari termékek is elérhetőek, kiszolgálva ezzel minden olyan területet, ahol etikettek nyomtatása szükséges.

Címkék:

Related Post