Álláscentrum Egyéb kategória Hogyan válasszunk könyvvizsgálót?

Hogyan válasszunk könyvvizsgálót?

A Focus Audit Kft. blogbejegyzésben a könyvvizsgálat kapcsán nyújt segítséget az érintetteknek. A könyvvizsgáló választása nehéz feladat, a sikeres döntéshez a Focus Audit Kft. „”Hogyan válasszunk könyvvizsgálót”” című cikkéből szemezgettünk.

„”A gazdasági társaságok könyvvizsgálatát jogszabály írja elő. Több más részletszabály mellett a legfontosabb ismérv a 300 millió feletti árbevétel, vagy az 50 fő feletti foglalkoztatotti létszám. A határértékek az előző két év átlagában értendőek, és felettük jogszabályi kötelezettség a könyvvizsgáló kijelölése. Persze a jogszabályi kötelezettség mellett önkéntesen is megválasztható a könyvvizsgáló. Korábbi bejegyzésünkben részletesebben írtunk a könyvvizsgálati kötelezettségről. Ezúttal arra kérdésre keressük a választ, hogy hogyan válasszuk ki könyvvizsgálónkat.

Mielőtt a társaságunk számára megfelelő könyvvizsgálót keresnénk, nem árt tudnunk, mivel is foglalkozik a könyvvizsgáló. A könyvvizsgálat célja a társaság számviteli beszámolójának hitelesítése. A gyakorlatban a beszámolót a könyvelők készítik, de a jogszabály egyértelműen rögzíti, hogy annak összeállításáért a társaság felelős. A beszámolót a társaság vezető tisztségviselője írja alá. Így a társaság és vezetőjének jogos érdeke, hogy a beszámoló megfelelő legyen.””

A teljes blogbejegyzés elolvasható a Focus Audit Kft. weboldalán. Könyvvizsgálat, audit, adótanácsadás, IFRS tanácsadás – www.focusaudit.hu

Related Post