Álláscentrum Egyéb kategória A népszerű automata öntözőrendszer

A népszerű automata öntözőrendszer

automata öntözőrendszer

A legtöbb ügyfelem arról számol be, hogy mielőtt megépíttette volna velem az automata öntözőrendszert a kertjébe nem is gondolta volna, hogy ilyen széles spektrumon fogja élvezni az előnyeit. Ennek nem csak az az oka, hogy természetünknél fogva különböző előnyeit szeretjük és részesítjük előnyben, hanem az, hogy elképesztően sokrétű előnye van az automata öntözőrendszernek.
A népszerűségét okozó néhány előnyét kiemelve kezdeném azzal, hogy a kertjét páratlanul széppé varázsolja. Szinte hiba nélkül képes vagyok megmondani egy kertről, hogy van-e benne automata öntözőrendszer, vagy nincs. Ugyanis azok a kertek, ahol van annyira üdék, zöldek és egészségesek, hogy eltéveszthetetlenné teszik a megállapítást. Ezen kívül olyan mikroklímával rendelkeznek, ami a legnagyobb forróságban is elviselhetőbbé teszi a levegőt.

Azzal folytatnám, hogy rengeteg időt és energiát spórol meg a gazdájának, hiszen a kertfenntartás leginkább időt emésztő munkáját végzi el az automata öntözőrendszer. Olyan időpontokban is gond nélkül öntöz, mint a hajnali órák, amit egyöntetűen a locsolás legoptimálisabb időpontjának tartanak. Mi pedig emberek, ilyenkor aludni szeretünk. Pedig a víztakarékossága is ilyenkor a leghatékonyabb, mivel a párolgási veszteség a legkisebb. Bár ismerek olyan embert is, akinek az esti locsolás relaxáció, de azért 100 m2 felett a napi 2-3 óra öntözés energiánkat emésztő tevékenység. Azt az időt, amit az automata öntözőrendszer megspórol a számunkra, tölthetjük inkább a családunkkal, a hobbinkkal, vagy valamely pihentető időtöltéssel.

A víz egyre szűkösebbé váló energiaforrás a bolygón, és egyre többet kell fizetnünk érte. Az ésszerű felhasználása nem csak magánügyünk. Ne csak a vízszámlánk drasztikus csökkentése lebegjen a szemünk előtt, amikor beépíttetjük a kertünkbe az automata öntözőrendszert, hanem az is, hogy ezzel hozzájárulhatunk a fenntarthatósághoz. Bár igaz, hogy ez a berendezés professzionálisan a víztakarékosságra van fejlesztve és minden más öntöző megoldásnál kevesebbet fogyaszt.
A por és a pollenek sokak számára okoznak keserű pillanatokat. Nem állítom, hogy az automata öntözőrendszer meggyógyítja az allergiás embereket, de azt váltig állítom, hogy a napi öntözéssel a porlasztott vízcseppek lekötik a por és a pollenek egy részét. Ezzel, sokkal kellemesebb levegőt és páradús klímát biztosít, amivel enyhítheti a fent említett körülményeket.
Az automata öntözőrendszer szinte minden alternatív vízforrásról üzemeltethető. Akár kútról, vagy esővízgyűjtő tartályból, tóból vagy patakból. Természetesen hagyományos módon a vezetékes vízről is gazdaságosan üzemeltethető.

Rejtett beépítése végett semennyire sem korlátozza a kertjének használatát. Az alkatrészeinek 90%-a a talajfelszín alatt van, ezért esztétikailag sem bontja meg a kertet. Növeli ingatlana értékét.

Related Post

lámpa

A világító testek kiválasztása során fontos, hogy pontosan átgondoljuk, hogy hol szeretnénk használni őketA világító testek kiválasztása során fontos, hogy pontosan átgondoljuk, hogy hol szeretnénk használni őket

Egy ház megépítése során fontos, hogy mindig megfelelő figyelmet fordítsunk a fényforrások kialakítására. A tökéletes lámpa kiválasztása során mindig figyeljünk oda arra, hogy pontosan mire is szeretnénk azt használni. Például