Álláscentrum Egyéb kategória A fővárosi ingatlanpiac legdrágább területei

A fővárosi ingatlanpiac legdrágább területei

ingatlan

A fővárosi ingatlanpiacon többé-kevésbé ugyanazok a folyamatok zajlottak, illetve zajlanak, amelyek az országos trendeket is meghatározzák. A budapesti ingatlanok szegmensében mind az adásvételek száma, mind az ingatlanárak stagnálásra utalnak. Országos szinten ugyanakkor folytatódni látszik az ingatlanárak lassú, de biztos csökkenése.

Ha a legnagyobb ingatlan franchise-ok által mostanában közzétett adatokat nézzük, látható hogy továbbra is a panellakások piacán a legnagyobb a nyüzsgés. A legfrissebb jelentések szerint Dél-Buda területén lehet a legjobb áron túladni panellakásokon, a 195 ezer forintos átlagár önmagáért beszél.

A hagyományos panel lakáspiacon Észak-Buda a második helyre szorult, a téglaépítésű lakások terén viszont éllovas: itt kelnek el a legdrágábban a téglalakások. A Duna House felmérése szerint az átlagos négyzetméterenkénti ár eléri a 314 ezer forintot.

Érdekes jelenség, hogy a budapesti ingatlanok esetében is egyre nő az átlagos alapterület, ugyanez a tendencia az országos statisztikákból is kiolvasható. A fővárosban az elmúlt 18 hónap során 55-56 négyzetméterről 62 négyzetméterre nőtt az átlagos értékesített lakásméret.

Related Post