Álláscentrum Egyéb kategória A fog implantáció menete lépésről lépésre

A fog implantáció menete lépésről lépésre

A fog implantáció menete lépésről lépésre

A fogászati implantátum tulajdonképpen a mesterséges foggyökér hivatalos elnevezése, amit a fogorvosok abban az esetben szoktak javasolni a pácienseknek, amikor egy-két fog pótlására kell megoldást találni. Az érintettekben persze gyakran felmerül a kérdés, hogy miként zajlik az implantáció, és mindent tudni szeretnének a beavatkozás menetével kapcsolatban.

Az első lépés az állapotfelmérés

Mielőtt a szakemberek nekiállnának a műveletnek, minden esetben sort kerítenek egy részletes konzultációra, ahol felmérik a fogsor állapotát, és tájékoztatják a pácienseket arról, hogy milyen lehetőségek közül választhatnak. Amennyiben teljes fogpótlást kell végezni, akkor az implantáció jóformán az egyetlen megoldás, amivel ismét hibátlanná lehet tenni a fogsort. Amennyiben az implantátum Győr városában kerül beültetésre, akkor érdemes a Dentys fogászatot választani, ott ugyanis magasan képzett szakemberek végzik el a fogászati beavatkozásokat.

Implantátum beültetése, korona készítés

Miután elkészültek a röntgenfelvételek, a fogorvosok megtervezik az implantátum csavar pontos helyét. Ez után következik a legrázósabb rész, maga a fogbeültetés, ami speciális gépek, illetve eszközök segítségével történik. Mivel a szájüreg érzéstelenítve van, ezért a fogászati kezelőegységben ülve a páciensek semmit sem éreznek a zsibbadáson kívül. Csak kivételes esetben fordul elő, hogy érzékelik a fájdalmat, de amint ezt jelzik, az asszisztensek növelik a fájdalomcsillapító adagját. Miután az implantátum csavar a helyére került, a szakemberek elkészítik a fogkorona pótlást is.

Kezelést követő kontrollok, ellenőrzések

Az implantáció elvégzését rendszerint egy gyógyulási időszak követi, aminek a hossza egyénileg változik. A sebek beforrása után 3-6 havonta érdemes kontrollra járni, hogy a doktorok időben észrevegyék az esetleges gyulladásokat.


Related Post